fredag 21. juni 2013

It worked!

Yay!!! Stinkegarnet stinker ikke mere!!

Takk for tips ang Shetland Soft og oljelukta. Jeg såpet inn et nøste med en universal-vidunder-såpe jeg kjøpte på husfliden og kan ikke kjenne oljelukten mere nå. Så nå skal jeg klare å strikke opp de nøstene jeg har. 

Virkelig mirakelsåpe dette her! Den kan brukes på ull, silke, bomull, skinn..ja til og med hunden. Den virker godt til flekkfjerning som olje, fett og vin. Tok bort sotflekk på sofaen min på et blunk!

Såpen heter Almgrens universalsåpe og jeg fikk tak i den på Husfliden i Stavanger. Det følger med en brosjyre der det står om bruksområder. Produseres i Sverige av K.A Almgrens Silkeveveri som idag er både veveri og museum. 





Igår var det riktig så sommerlig her men idag regner det. Godt jeg kan nyte synet av blomster og planter i alle slags farger fra sofaen, hehe ;) Så får resten av plantingen vente på seg til det er bedre vær..



 Pus sitter på utkikksplassen sin og speider






Takk for alle hyggelige kommentarer til opprydningen min. Det er virkelig herlig med system og nå er det mye kjekkere å bruke det jeg har! Tok sin tid, men jeg liker sånne organiseringsprosjekter ;) 
Har allerede fått brukt litt av lageret til småprosjekter, må bare få tatt noen skikkelige bilder før jeg legger de ut her!


Ha en flott fredag!

tirsdag 18. juni 2013

Lageropprydning

Jeg er en person som liker orden rundt meg. Liker at ting har en plass og system i rotet. Er blitt ganske flink til å rydde opp ting med en gang i stedet for å la det ligge til neste dag(som pleier å bli neste dag igjen..) Jeg kan være ganske Albert Åberg og utsette ting om jeg vil. Tror jeg har fått etset "bare litt til" inn i hjernen da jeg var liten, hehe! 

Meen i skuffer og skap samler det seg lett rot til tider. Da trengs et skippertak! Jeg var ganske lei av noe garn her, noe garn der og hadde ikke lenger oversikt over hva jeg hadde. Mye enklere å bare kjøpe mer i stedet for å grave i kurver og poser på 4 forskjellige rom, ikke sant?

Men forrige uke så jeg noe smart på en annen blogg(husker ærlig ikke hvilken, sorry). Dama hadde kjøpt gjennomsiktige plastbokser på Ikea. De har et system kalt SAMLA som har forskjellige størrelser bokser el kasser, innsatser og lokk. Genialt!

Så i helga begynte galskapen. Innkjøp av nok(trodde jeg...eh) plastbokser, sortering av ALT garn, bilder ble tatt og alt ble ført inn i stashet på Ravelry. Det ble litt seint den kvelden, det kan jeg love dere!  


Før




Jeg hadde to til slike aviskurver lik de grå, fylt opp med garn



Her har det begynt å bli seint, men jeg er enda ikke ferdig med å plotte inn alt på ravelry....



Etter


Utrolig hva man kan få plass til i en benk under tv'en

De store passer perfekt i klesskapet fra Ikea.
Disse er på 45l hver. Stablet oppå hverandre er de 60 cm høye og 60 dype
Her har jeg fått plass til tynn ull i èn, DK i èn, Worsted/Aran i èn og èn til fremtidige gensre 






YES!!!! Dette var digg! 
Nå har jeg nesten ikke lyst på nytt garn lenger, oppdaget jo mye gammelt nytt her;) 
Og takker Dymo'en for god hjelp, den er alltid grei å ha. 

Jeg var jo litt vel optimistisk og påstod at nei, jeg trengte IKKE mer enn to store og fire mindre kasser. Yeah right..Måtte ut og å kjøpe to store og to mindre til for å få plass til alt. 

Så nå er gjesterommet blitt til garnlager, håper bare ikke det forsvinner for mye av det når jeg får besøk av mor neste uke, hehe!

Nå skal jeg ut i sola og kose meg med strikking og te :D


Sommerklem!

søndag 16. juni 2013

En liten søndagsvest

Jeg hadde så lyst å prøve ut Malsen og Mor sitt Shetland Soft, og hva var vel mer perfekt enn en liten vest? Garnet har ligget i kurven en stund for jeg klarte aldri å bestemme meg for hva jeg skulle bruke det til. Jeg hadde vaska det på forhånd for å få ut spindeloljen. 

Syns det var helt greit å strikke med og det ble veldig mye mykere etter vask. Eneste var at det luktet en del fra oljen når jeg strikket så det var en litt kvalmende prosess. Nå er jeg veeldig ømfintlig på slike lukter og reagerer fort så kanskje det bare er meg. Etter vesten ble vasket syns jeg enda den lukter litt... Litt synd for det er mange fine farger i dette garnet, men jeg tror ikke jeg orker å strikke med det mer pga dette. 

Noen som vet hvordan jeg kan få bort den lukten? Jeg vasket nøstene og vesten med ullvaskemiddelet til nøstebarn..Hadde til og med litt eterisk olje av lavendel i skyllevannet uten at det gjorde særlig forskjell..


Uansett, vesten ble veldig fin den!






Oppskrift: Pebble
Garn: Shetland Soft, dobbel tråd, Selleri og Marsipan
Pinner:4
Str: 0-3 mnder?

Moderasjoner: Jeg valgte å strikke den rundt uten åpning i siden og tok heller knapper/knapphull på begge skulderstroppene. Valgte også å ha 2x2 vrangbord nederst i stedet for riller.

Jeg har skrevet mer detaljert på ravelry

Vil gjerne høre om andre sine erfaringer med dette garnet :-)

Ha en fin søndag!

torsdag 13. juni 2013

Jordbærmousse

Jeg lagde en veldig stor porsjon til dåpen. Jeg ganget grunnoppskriften med 3 for å få nok. Det fylte en stoor bakebolle. Jeg fylte moussen i sjokoladeformer, 4-5 pakker.

Jeg syns modne norske jordbær er søte nok i utgangspunktet så her har jeg tilsatt veldig lite søtning. Jeg har brukt kokossukker som har liten innvirkning på blodsukkeret. Minner om karamell og er ikke typisk sukkersøtt, smaker litt mer naturlig.

Jeg lagde også en liten porsjon uten søtning i, den syns jeg var best. Jeg liker at det smaker mest naturlig og den friske jordbærsmaken kom virkelig godt frem.

 Jeg brukte 2 dl fløte ca, det er jo bare å smake til og ikke blande i alt på en gang.
Kokossukker og stevia kan fås i helsekostbutikker, vaniljepulver har de i velassorterte matbutikker og helsekost.

Smaker best når den får stå over natten!























Grunnoppskrift jordbærmousse

500 g jordbær (tinte eller ferske, helst norske)
2 ss kokossukker (eller annen søtning)
4 plater gelatin

2-3 dl kremfløte
1/2 ts vaniljepulver
Evnt søtning, jeg brukte en prikk stevia


Fremangsmåte


  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-7 min
  2. Kjør bærene i blender/hakker og sil røren om nødvendig.
  3. Hell litt oppi et litermål og sett i vannbad. Varmes opp på lav varme. 
  4. Vri vannet ut av gelatinen og rør den godt inn i den varme røren. Avkjøles litt. Blandes så godt sammen med resten av jordærene.
  5. Pisk fløte til fluffy krem sammen med vanilje og evnt søtning
  6. Blandes litt og litt sammen med jorbærrøren og smak til. 
  7. Helles i skål, serveringsglass eller sjokoladeformer
  8. La det stå noen timer i kjøleskap eller over natten















Så vær så god og nyt!


tirsdag 11. juni 2013

Dåp

Søndag var jeg i dåp til yngste niesen min på 4 mnder. Et skjønt lite lykketroll er hun!





Det var en veldig koselig dåp med nærmeste familie på begge sider. Mye god mat på koldtbordet og flotte kaker og desserter!

Jeg hadde blitt bedt om å ta med noe dessert, så jeg tryllet sammen norske jordbær og krem til jordbærmousse


I tillegg lagde jeg en bær -og fruktsalat med napoleonskrem til.
Begge deler gjorde stor suksess!

Må bare få renskrevet notatene mine så skal jeg legge ut oppskrift! 
Begge deler er superenkle å lage og tar kort tid.

I presang ga mannen min og jeg gavekort hos fotograf til babyfotografering og forstørrelser. Syns det er en grei presang å gi for det er så mange som gir sølvgaver og smykkeskrin uansett. Jeg hadde også strikket en vest, som de ble veldig glad for!
Den er litt romslig nå, men da passer den lengre.




Ha en finfin dag!



lørdag 8. juni 2013

Ubestemmelig

Jeg har vært så høy på pæra og sagt tidligere at jeg ikke liker å holde på med mer enn ett strikkeprosjekt av gangen. Jaha...Nå har jeg ikke mindre enn 6 prosjekter på gang..Ja du leste riktig, 6! Startet på Poolside i Pickles sin alpaca i Frisk Bringebær med godt mot. Dette skulle gå fint! Forventet at det kunne ta en stund men mønsteret i seg selv så ikke altfor vanskelig ut.

Det var ikke så vanskelig, men jeg klarte allikevel å gjør feil ganske ofte i hullmønsteret. Det var umulig å se hvor feilen var, eneste jeg visste var at det var galt maskeantall.. Så jeg rakk opp og startet på hullmønsteret om igjen, kom et lite stykke og så var det blitt feil igjen!

Så nå er min tålmodighet slutt. Jeg ble så forbanna og lei at jeg måtte ha noe enkelt som et avbrekk. Dermed begynte jeg på en genser i glattstrikk i et garn jeg har ventet en stund med å prøve ut. Meeen så ble jeg lei av den og, mest fordi det var rundt og rundt, ikke særlig spennende. Så begynte jeg på en tredje genser. Den var ganske kjekk, til jeg ble lei av den også... Savnet småprosjekter som er ferdig på en dag og eller to, og de har det nå blitt flere av....

Jeg må le litt av meg selv da, makan til ubesluttsomhet!

Men det kommer seg nå! Jeg er nesten ferdig med én genser, snart halvveis på den andre og Poolside får bli liggende en stund...Jeg tror løsningen blir å velge et annet hullmønster fra bøkene mine som er lettere for meg å huske.

Men strikking får vente til neste uke, nå er det kjøkkenet som venter på meg! Jeg skal i dåp i morgen til min yngste niese og jeg har fått i oppgave å lage noe dessert til festen.






God lørdag!

fredag 7. juni 2013

Småstrikk

Ble litt lei av mindless rundt-og-rundt strikk så jeg måtte finne på noe småplukk innimellom genserstrikkingen. Da ble det mønsterstrikk og pannebånd! Disse tenkte jeg å gi bort til 2 av niesene mine til skolestart. Pannebånd er jo greie å bruke når det ikke er altfor kaldt.



Oppskrift: Min egen
Garn: Filcolana Peruvian Highland wool hos 123knit.com
Pinner: 4 og 4,5
Farger øverst: Curacao, Fuchsia, Gifgrøn

Farger under: Lyserød, Hinbærsorbet, Turkis Melange





Så er det bare å vente å se hva småfrøknene syns!



Ha en fin fredag og nydelig helg!

onsdag 5. juni 2013

Det standhaftige nøstet



Det var en gang et lite nøste, som hadde så lyst på en hals å trøste

Halsen kom og sa, "Meg kan du få trøste, med strikk som varmer lille nøste!"

Nøstet var snar! Ohoi som det bar!

Men halsen klynket og bar seg så, hva kunne være i veien nå?

"Det klør så fælt!", skreik halsen

Nøstet ble lei, felte en tåre og tuslet trist avgårde

Men så fikk halsen en idé!

Den hadde jo et hode som frøs som bare det!

Svosj, svosj, så svingte nøstet seg rundt pinnene....og vips!

En pjuskete lue som varmet det kalde huet!

Snipp, snapp, snute så var strikke-eventyret ute



                                       

 Mønster: Opprinnelig en "Herlig Hals" som heller ble til lue
Garn: Shilasdair 4 ply, farge Foxglove
Pinner: 5
Vekt:25g
Lett tovet 

Ha en fin dag!!


mandag 3. juni 2013

Tur i Njåskogen

Søndag hadde vi med familiehunden på tur Njåskogen. Det er et flott naturområde ved Frøylandsvannet på Kverneland/Klepp litt sør for Stavanger.

Vofsen heter Charlie og er 8 år. Vi har vært med ham fra starten av for det var min svigermor sin hund. Når hun gikk bort for noen år siden så tok svogeren min seg av ham. Vi skulle gjerne hatt ham vi, men Pus er ikke så glad i ham, hehe! Men svogeren min ble allergisk så nå er det venner av oss som har ham. De bor i samme by og vi kan ha ham når vi vil så det fungerer veldig bra. Godt han er så omgjengelig og tilpasningsdyktig, man vet jo aldri hvordan det går med omplassering av dyr.

På turen pleier vi å gå litt på stien og litt i skogen, pluss to badestopp er obligatorisk for en vannhund. Han blir så gira når vi nærmer oss vann, da er det full fyring nedover og vi henger etter som slips!





                                                   Tygge pinne er også kjekt




                                                         "Snop please!!"



                                  "Eg va sååå flink å gå lange tur, drog nesten ikkje i båndet! 
                              Då syns eg vel eg ska få litt tørka kyllinglever og hjerte i premie!"




                                   Min hjertevenn og jeg ønsker dere alle en fin kveld videre!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...